Kategorier
Andre aktiviteter

Billedkunstens dag

Inspirationskataloget til Billedkunstens dag 17. marts 2021 kan downloades.

Den landsdækkende begivenhed Billedkunstens Dag afholdes hvert år onsdag i uge 11. Her sætter institutioner, børn og unge over hele landet billedkunst på programmet og på landkortet med en mangfoldighed af billedkunstaktiviteter – på skoler, billedskoler, talentskoler, museer, efterskoler, biblioteker og andre steder, hvor børn og unge mødes og arbejder med billedkunst.

Billedkunstens Dag er en god anledning til at vise noget af det frem, der arbejdes med i undervisning og formidling af billedkunst – og holde en festlig dag med børn og unge. Fælles for de fleste aktiviteter er, at de bevæger sig uden for egen matrikel og præsenterer billedkunst i det offentlige rum, enten som aktiviteter i workshops, som udstillinger eller som inddragende happenings på gader og stræder. Billedkunstens Dag giver samtidig anledning til samarbejder mellem forskellige typer af institutioner og aktører, der alle ønsker at sætte fokus på billedkunst.

Siden 2015 har Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst bundet Billedkunstens Dag sammen på tværs af landet i samarbejde med Danmarks Billedkunstlærere.

Læs mere og download kataloget her