Ord i øjet – visuel poesi

11. december 2013 kl. 09.08


Ord i øjet – visuel poesi

Landsforeningen Børn, Kunst og Billeder udvikler hen over efteråret 2013 og foråret 2014 projektet Ord i øjet – visuel poesi.

Projektet består af tre dele: lokale projekter i skoler og billedskoler, landskonferencen ”Ord i øjet – visuel poesi” og en bogstavjagt som skal resultere i udgivelse af en plakat i 2014 med et nyt alfabet med fokus på form og omgivelser.

Skrift og bogstaver som billede – bogen som objekt

Børn, Kunst og Billeder ønsker at samle og udfordre nogle af de praktiske erfaringer, der gøres rundt omkring i landet, så vi opfordrer alle til at eksperimentere med temaet i undervisningen.

På den landsdækkende billedskoledag i København i begyndelsen af juni kom deltagerne med utallige ideer til måder at gå til temaet på (se seneste medlemsnyhedsbrev). Man kan frit vælge indfaldsvinkel til temaet (historisk, æstetisk, fysisk) og iværksætte sit eget lokale projekt i undervisningen eller temaworkshops (bogstaver i kunsten, tegn med bogstaver, byg et bogkunstværk, dans et bogstav eller et billede, talebobler, rebusbilleder, book-art, skrivebilleder, sprogbilleder, billedsprog, hyldebogstaver, osv.)

Børn, Kunst og Billeder vil opsamle og videreformidle erfaringerne både på konferencen og i vores medlemsnyhedsbrev.

Find jeres lokale alfabet – bogstavvandringer, en ny måde at se omgivelserne på

Ud over at bruge temaet ”Ord i øjet – visuel poesi” i undervisning og i workshops vil vi opfordre til at gå på opdagelse i lokalområdet for i omgivelserne at finde et lokalt alfabet – eller bidrag til et fælles alfabet. Brug det som en ny måde at se, iagttage og beskrive lokalområdet på. Se på arkitektur og byrum, find bogstavmotiver/ former og registrer digitalt. Det lokale alfabet sammensættes og udstilles evt.

Børn, Kunst og Billeder indsamler bogstav-billeder fra hele landet, udvælger bogstaver og udgiver en samlet plakat i 2014.